“Зелената империя“ на Хавальов пласирала с мейли и куриер |

Разбитата престъпна група за незаконна търговия с тютюн, чийто тартор е 41-годишният Евгени Хавальов от Абланица, е приемала по електронна поща заявки и е пращала стоката с куриер, съобщава TrafficNews, цитирайки източници от полицията.

Бандата, известна като „Зелената империя“,  е действала на територията на Гоце Делчев, Самоков и Костинброд. В ареста освен Хавальов, който е арестуван от дома му в Гоце Делчев, е и съпругата му Сузана Карамфилова.

Тя е задържана в село Абланица и според запознати е дясната ръка на боса.

При претърсванията полицаите открили компютри, сим карти, мобилни телефони и тефтер, на който имало имена на хора, свързани с престъпната им дейност. По-късно е задържан и Ибрахим Шенгов, от София, съучастник в групата.

Евгени Хавальов осигурявал финансов ресурс и тютюн от цехове в Пловдив и Пазарджик. Разследващи разказаха, че е парадирал, че имам контакти със служители на МВР, ДАНС, както и полицейски чадър от РУП-Гоце Делчев и служители на ОДМВР-Област София.

Сузана пък по всяко време на денонощието е получавала поръчки и изпращала по мейла заявките до село Кътина в столичния район „Нови Искър, където се намира цеха им.

 Задържани са също шофьор на „Роувър“ в района на Костинброд, както и водач на куриерска фирма, който превозвал 160 кг тютюн и кутии с цигари.
  
В село до Костинброд, е открит цех за нелегално производство на тютюн. От него за иззети 200 кг нарязан тютюн, кутии с цитари , устройства за залепване на етикети и всякакви приготовления за поризводство на кутии с цигари.
 
Миналото лято Хавальов пак беше задържан за незаконна търговия с тютон, като тогава тежко въоръжени антимафиоти го арестуваха зрелищно пред магазин на пъпа на Благоевград. От спецпрокуратурата обявиха, че групата е действала от 7 г. и е ощетила държавната хазна с близо 400 000 лв. всеки месец от неплатен акциз.  

Тогава стана ясно, че над 150 пратки на ден са заминавали на различни адреси в цялата страна по спедиторска фирма, като цената на 1 кг тютюн била между 30-40 лева. В зависимост и сорта и качеството, като се добави и акциза, цената на килограм не би трябвало да е под 100 лв.

В досието си Хавальов има условна присъда от пернишки съд от 3 г. за укриване на над 450 000 лв. данъци.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"