Мъж щурмува кметството в Пловдив с камъни и хляб |

Разярен мъж щурмувал с камъни сградата на Община Пловдив и успял да счупи един от прозорците. Екшънът се е разиграл по обяд в понеделник, а вандалът е бил задържан от полицията и даден на съд.

Мъжът се казва Христо, той е без образование, безработен и неженен, съобщава TrafficNews.

Преди да атакува кмеството, той се запасил с камъни от близката градина.

После с диви крясъци започнал да замеря сградата. След като счупил един от прозорците, той метнал вътре и хляб и започнал да крещи: „Яжте, мръсници!”.

Грозната сцена се разиграла пред десетки минувачи и служители на администрацията. Веднага била повикана полиция, която задържала Христо. 

Той прекарал 24 часа в ареста, след което е бил отведен в Районен съд – Пловдив. Пред магистратите той признал за действията си, но отказал да даде обяснения за мотивите си.

Поради ниската си обществена опасност, липсата на криминални прояви, както и на пострадали от случая, на Христо е съставен акт за проява на дребно хулиганство. Според разпоредбите на закона, за подобни прояви се предвижда наказание лишаване от свобода до 15 дни или глоба.

Магистратите обаче проявиха снизхождение спрямо Христо и го наказаха само с финансова санкция. Размерът е определен в рамките на средния за това обвинение, а именно 250 лева.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"