Иван Гешев с коментар за последните удари на прокуратурата |

Много важен момент за успешната борба с контрабандата са законовите промени, които бяха направени. В резултат на това и на доброто взаимодействие между институциите процентът на контрабанда на цигари у нас през 2018 година е 3,8% – по-нисък от всички досега.

Това каза по време на заседанието на Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата главният прокурор Сотир Цацаров, предаде novini.bg

Само разкритото на 4 юли хале до село Ръжево Конаре произвежда два тона тютюн на час, а фабриката в землището на село Труд – 2000 цигари на минута, отбеляза Цацаров.

В последните няколко години има изключително добро взаимодействие между всички институции, каза зам.-главният прокурор Иван Гешев. Това добро взаимодействие дава изключително видими резултати. Не са верни оценките, че в България нищо не се случва, няма противодействие на организираната престъпност и институциите са неработещи. Това видимо не е вярно при борбата с контрабандата и сивата икономика, подчерта Гешев.

Той отбеляза, че предотвратената щета за бюджета само от една действаща поточна линия във фабриката край село Труд е около 200 млн. лева, а материалните активи във фабриката са за 25 млн. лева.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"