Проговори синът на арестуваната за далавери митническа шефка (ВИДЕО) |

След излизането си от ареста, задържаният син на началника на митническо бюро – Севлиево с медийна изява. Ивайло Костадинов отхвърли твърденията на специализираната прокуратура, че неговата майка Йорданка е упражнила натиск, за да може фирмата му да направи фиктивен износ на два камиона.

Дружеството, в което освен него, съдружник е и съпруга на задържаната, се занимава с внос и износ на камиони и автомобилни гуми повече от две десетилетия. През това време Костадинова е управлявала Митницата в Севлиево.

Тя вече се сдоби с обвинение, че е вземала по 200 лева месечно такса спокойствие от местна фирма. Общата получена сума възлиза на около 24 000 лева. Йорданка Костадинова е с мярка парична гаранция от 100 000 лева, а от нейно име днес говори синът й, съобщава Нова телевизия.

„Относно моята майка, сигурно ще прозвучи странно, но тя винаги е била изискваща, взискателна и прецизна към нас в отношенията ни фирма-митница. За фиктивен износ, изобщо не може да се говори. Относно покровителството на началника на Митническо бюро – Севлиево по сделката с влекачите – става въпрос единствено за консултация относно процедура и молба за съдействие на колеги. По съвет на адвокатите ми, тъй като тече досъдебно производство, няма да мога да отговарям на ваши въпроси”, обясни Костадинов.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"