АПОКАЛИПСИС: Северна Гърция бедства след адската буря! Плажовете са пълни, чадърите счупени, работят само таверните с генератори

Повече от 24 часа след бедствието в Северна Гърция все още без ток и вода са част от населените места, където бурята вилня. Равносметката е 7 загинали и над 100 ранени, но материалните щети тепърва ще се изчисляват.

Плажовете са пълни, въпреки че много от чадърите са счупени. Работят само таверните с генератори, където е пълно с туристи, които искат да хапнат.

Торнадото е продължило само около двайсет минути към 22 ч. в сряда, но беше опустошително. Правителственият говорител Стелиос Пецас посочи, че ветровете в района са били със скорост над 100 км/час. Част от пътищата в района на Халкидики остават труднопроходими, най-вече заради паднали електрически стълбове с високо напрежение. Очаква се днес да бъде възстановено електрозахранването.

Властите са твърдо решени още днес всички проблеми да бъдат отстранени и аварийните екипи да си тръгнат.

Генералният консул в Солун Владимир Писанчев разкри, че вчера телефонът му е загрял от обаждания. На всеки сигнал е откликнато, обажданията са най-вече за информация – ще има ли ток, вода, ще бъдат ли отворени пътищата. 

„Дали сме телефоните на консулството, ще помогнем на всеки в нужда“, каза по телефона от Солун Писанчев пред Би Ти Ви.

А на фона на водното бедствие на север, в южната част на страната бушуват най-малко 5 големи пожара. Високите температури, сушата и силните ветрове се смятат за причина за разпалването на огнищата.

Най-големи проблеми на огнеборците създават пожари, пламнали на Пелопонес, Атина и залива Ламия. През последните часове те са били локализирани, работи се по пълното им потушаване. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"