Нещата с Меркел хич не са добре! (ВИДЕО) |

Германският канцлер Ангела Меркел изслуша химна на страната в седнало положение. Днес тя се срещна с министър-председателя на Дания Мете Фредериксен, съобщава вестник The Welt. По данни на изданието, протоколът на мероприятието е бил специално променен по желание на Меркел.

За целта на мястото, където обикновено лидерите изслушват националния химн, бяха поставени два бели стола.

„Както съм отговорна към своята длъжност, така се отнасям и към своето здраве. Като човек аз също имам голям личен интерес да бъда здрава и да следя за здравето си”, заяви Меркел на пресконференция с премиера на Дания.

В отговор на въпрос какво чувства с приближаването на 65-тия си рожден ден, който ще празнува следващата седмица, Меркел отбеляза, че „ясно осъзнава, че хората остаряват“. „Това означава, че хората не стават по-млади, но може би по-опитни, всичко има своите добри страни“, каза тя.

Припомняме, че на 10 юли канцлерът на Германия получи поредния си пристъп по време на официалната си среща с премиера на Финландия в Берлин. Инцидентът е трети в рамките на месец.

Според различни германски медии, най-вероятно Меркел има Паркинсон. „Велт“ лансира друга версия. Един от най-авторитетните вестници в Германия предположи, че разтреперването на Меркел се дължи на преумора.
 


Превод

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"