Дилърите на дрога по морето изтръпнаха, ето кой им взима мръсния бизнес |

Туристите по морето са започнали да тормозят продавачите по сергиите, като искат от тях да им продават не сувенири или бански, а дрога. Търсят най-много трева и екстази. За опасната тенденция разказват от МВР и местните продавачи от Южното Черноморие, цитирани от „Телеграф“.

От силовото министерство допълниха, че дилърите се правели на летовници и обикаляли алеите в по-големите курорти, за да предлагат наркотици.

Ожесточена конкуренция обаче им правели млади англичани, които и минали години били уу нас. Те отлично знаели сънародниците им какво търсят и опитвали да го предлагат, за да си нямат работа с българските дилари.

„Всички колеги сме пропищели. Това не е нормално. Идват и директно започват – „трева, трева“, дори са се научили как е на български. А ние им обясняваме, че продаваме сувенири и тениски, дрехи, бански“, алармираха продавачи. Новата мания на чуждите туристи се вихри в момента най-много по Слънчев бряг, Несебър, Равда. На място е засилено полицейското присъствие, като има и КПП-та, за да се дебне дали някой не внася контрабандни стоки.

По оперативни данни на МВР пък маститите дилъри тази година предпочели да заминат в чужбина, като само третосъепенни пласьори кръстосвали морето. Те се правели на летовници, заговаряли с чужденци основно от Англия и скандинавските страни и им предлагали наркотици, Причаквали ги по алеите и ги заговаряли на английски. Почри всички дилъри били момчета,. Мяркали се и девойки, но по-скоро били гаджетата им, споделят униформени.

Разследващи засекли, че тревата се продавала не на готова цигара, а на грам, като туристът сам решава на колко да раздели.„Най-ниско качественият канабис, обработен с химия, е 10 лв. за грам. Цената може да стигне до 30 лв.“, казват криминалисти.

По думите им амфетамините вървели по 20-25 лв. за грам. „При кокаина няма промяна, той си варира между 120 и 140 лв., но качеството му е изключително ниско, а активното вещество в него почти липсва“, допълват те.

Друга тенденция този сезон според криминалисти е чужденци, най-вече от Англия, да конкурират родните дилъри.

Идват си с готови пликчета трева, някои по-предвидливи, които пътуват с групи, крият пликчетата в куфари, ранички дори в несесери за гримове“, разказват ченгетата. У тях обаче всичко било разпределено на малки дози, за да може да не ги съдят, когато ги арестуват.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"