Родни митничари погледнаха в раницата на украинец и изпаднаха в ступор! |

Украинец, пътуващ с автобус към Германия, опита да пренесе близо половин милион лева в личния си багаж. Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха недекларирани 241 000 евро в раница на пътник в автобус, селектиран за щателна митническа проверка.

Автобусът е пътувал по редовна линия от България за Германия. Пристигнал е на Митнически пункт Калотина на 15 юли около 16.

30 часа на трасе за изход от страната на леки автомобили и автобуси. При проверка на ръчен багаж – раница на пътуващ в автобуса украински гражданин, митническите служители откриват поставени в найлонов плик между дрехи общо 241 000 недекларирани евро, в пачки с банкноти по 50, 100 и 200 евро. Според обясненията на украинския гражданин, валутата била предназначена за покупка на автомобил.

В Украйна за Порошенко и антуража му стана страшно! 

На 16 юли наказателното производство срещу подсъдимия е приключило със споразумение, сключено между Районна прокуратура – Сливница и неговия защитник. Наложеното наказание е „глоба“ в размер на 1/5 от предмета на престъплението, а именно 48 200 евро. Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"