Престъпниците хукнаха да ги съдят в Горна Оряховица заради суперблондинка |

Дългокоса и крехка блондинка застава начело на съда в Горна Оряховица. Златина Личева спечели поста след тежко съревнование на 25 юни, когато бе избрана от съдийската колегия на ВСС с 10 гласа „за“ и нито един „против”, съобщава „Борба“.

На церемонията по встъпване на поста съдия Личева изрази удовлетворение от факта, че ще ръководи институция, призната за съд модел за постигнати високи резултати в областта на съдебната реформа.

В концепцията си за стратегическо развитие на Районен съд – Горна Оряховица, Златина Личева е заложила на контрол върху срочността на разглеждане на делата и за изготвяне на съдебните актове.

„Всъщност съм искала да стана лекар и може би това е била детската ми мечта. Преди кандидатстване обаче случайно избрах правото и ме приеха от първия път в СУ.

В семейството ми няма прависти. Отказах се от медицината, защото реших, че няма да се справя с тежките интервенции, които изисква тази професия. В училище ми вървяха литературата и историята и се насочих към правото произволно. Но вече 19 г. съм съдия и не съжалявам за този избор…”, споделя Златина Личева.

 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"