Търговци по морето измислиха хитър начин да прецакат данъчните |

Търговци от Созопол са създали вайбър група, в която ежечасово се подавала информация за предстоящи проверки на Националната агенция по приходите(НАП), съобщава „Флагман“.

Системата работела безотказно цяло лято, а хванатите без касова бележка се броели на пръсти, твърди продавачи от курортния град.

„Още щом инспекторите преминат табелата на града, и всички знаем. Чакаме ги подготвени, изпращаме си снимки и описание на проверяващите.

Много често те се опитват да ни подведат и чакат да сбъркаме. Съвсем умишлено заявяват покупката на 5-6 продукта, но не наведнъж, а отделно с цел да те заблудят и да пропуснеш да маркираш стоката. Научихме и тези номера и вече сме подготвени“, твърдят търговците от Созопол.

Наши източници от приходната агенция разкриха, че оборотите в Созопол рязко скачали, когато имало масирани проверки. Данъчните следят дистанционно всеки търговец и обикновено проверяват точно тези, които декларират съмнително ниски приходи от последните дни.

Това лято са забелязани динамични промени в оборотите. Например търговец в един ден имал издадени фискални бонове за 18 лева, а другият – 800 лева.

„Не е зле да вкараме наш човек в тази група, за да плаши търговците, да им подава всеки ден фалшиви снимки и сигнали, че проверяваме“, коментираха с усмивка данъчни, пожелали анонимност.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"