Vodafone ще преобърне цяла Европа след мега сделка за 22 млрд. долара |

Брюксел даде „зелена светлина“ за мегасделката на Vodafone. Британската компания ще придобие срещу $22 милиарда част от бизнеса на Liberty Global, като така ще се превърне най-големият доставчик в Европа на мобилни, ТВ и фиксирани услуги. Това пише Reuters, цитиран от money.bg.

С придобиването Vodafone иска да се превърне в доставчик на супербърз интернет и платена телевизия, вместо само на мобилни услуги, както досега.

Целта е увеличаване на приходите от един потребител и ръст на тяхната лоялност. Към момента Vodafone е вторият най-голял мобилен оператор в света.

След като Брюксел одобри сделката, акциите на компанията се покачиха с 1 процент.

В рамките на сделката британската компания изкупува част от дейността на конкурентната Liberty Global в четири европейски държави – Германия, Унгария, Румъния и Чехия.

Сделката следва последната тенденция в дейността на телекомуникационните оператори по света, които придобиват кабелни оператори – или обратното, за да започнат да предлагат четворния пакет услуги.

Vodafone вече има присъствие в четирите европейски страни, в които придобива активи на Liberty Global. Мобилният оператор ще поеме контрол главно над активите за разпространени на кабелна телевизия и стационарна интернет връзка.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"