Oсновният свидетел по делото за стрелбата срещу Алексей Петров е обвинен в убийството на Dj Teddy! |

Основен свидетел по делото за стрелбата с гранатомет по Алексей Петров е обвинен в убийството на варненския диджей Тодор Тодоров, известен като Dj Teddy, научи ексклузивно . Задържането на Константин Бухлев озадачи мнозина, запознати с жестокото прeстъпление, защото разследването по случая цикли вече четири години половина, и въпреки че от самото начало службите имаха конкретни насоки за извършителството, доказателства така и не бяха събрани.

е изследвал случая с убийството на 46-годишният диджей Тодор Тодоров задълбочено. Той бе прободен многократно с нож през февруари 2015 година пред блока си във варненския квартал „Левски“.

Информацията, която медията ни изнесе тогава, е в унисон с фактите по досъдебното производство и с настоящите разкрития по случая.

Между кориците на делото, което е 8-9 тома, се съдържа информация за лице по прякор Опашката, който на няколко пъти се е срещал със софиянеца Константин Бухлев. Опашката, както писа още през 2015-та, е от старите автоджамбази и е имал конфликт с убития Dj Teddy заради жена. Редно е да се подчертае обаче, че в делото няма данни и доказателства за съпричастност на Опашката към извършителството на убийството на Тодор Тодоров.

Медията ни научи, че Опашката е посещавал Константин Бухлев в магазина му за авточасти в София. Не е ясно какво точно са си говорили двамата и как се е стигнало до доказване авторството на престъплението от страна на Бухлев. Очаква се това да се случи утре – на заседанието в Окръжен съд – Варна, когато в 10:30 часа ще се гледа искането на прокуратурата във Варна за постоянно задържане под стража на Константин.

В аванс медията ни научи, че в дома на Бухлев е било открито камуфлажно яке, което според разследващите е същото, с което е бил облечен извършителят. описа облеклото на извършителя, както и неговия физически профил часове след като беше извършено престъплението. Според свидетели той е бил добре сложен мъж, облечен в камуфлажни дрехи. След като намушкал Тодор бързо се отдалечил на бегом от местопрестъплението и очевидците останали с впечатление, че е спортна натура. Обвиненият в убийствтоо на Dj Teddy Константин Бухлев е мускулест мъж, висок над 190 сантиметра.

Той и Бойко Георгиев, бяха основните свидетели по делото за атентата срещу Алексей Петров, който беше извършен на 29 октомври 2015 г. в кв. „Кръстова вада“. Обвинен за поръчителството беше украинецът Роман Логевиненко, който през май месец тази година получи от Софисйки градски съд 15 години затвор. Според обвинението Логвиненко дал на сънародниците си Артьом Темпински, Максим Чорний и Йевен Балков 200 000 евро, за да да извършат нападението. Снабдил ги и с двете коли, с които те избягали след атентата. През цялото време на процеса, защитата на Логвиненко поддържаше тезата, че не той, а точно освновните свидетели по делото са авторите на атентата.

В съдебната зала на Окръжен съд – Варна днес Константин Бухлев усърдно кри лицето си. Гледането на искането на прокуратурата за постоянен арест бе отложено, за да може адвокатът на Бухлев да се запознае обстойно с материалите по делото. Към момента обвиняемият отказва да дава всякакви обяснения. В съда той бе конвоиран от цивилни полицаии, защото има статут на защитане свидетел по делото срещу Алексей Петров.

Орлин ФИЛИПОВСКИ,

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ПО СЛУЧАЯ!
 

 
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"