Гуцанов нарече свалянето си от поста прецедент |

Решението на Корнелия Нинова за свалянето ми от поста, изразено чрез Изпълнителното бюро на партията, прилича на саморазправа. Това е прецедент, с който може да бъде свален председателят на всяка една организация и това трябва да бъде спряно, съобщава „Труд“.

Това заяви градският лидер на БСП Варна Борислав Гуцанов, след като в началото на седмицата председателят на партията обяви пред медиите, че е свалено политическото доверие от него и назначи временно изпълняващ ръководител на местната организация.

Според Гуцанов Изпълнителното бюро няма такива правомощия, единственият орган да го свали е градската организация, която го е избрала.

Освен това в новия устав от 2017 г. свалянето на политическо доверие изобщо го няма в мерките за партийно въздействие, т.е. наказание.

„Аз нито съм се женил за този пост, нито с цената на всичко ще го държа“, каза Гуцанов. Според него най-важното е БСП във Варна да спечели местните избори и да се съсредоточи в това, а не във вътрешното противоборство.

Местният соцлидер е категоричен, че това ръководство ще действа до градската конференция през септември, когато изтича и четиригодишният му мандат. Той припомни, че на изборите през 1999 г. от морската столица е направен пробивът, който е обърнал тенденциите в цялата страна.

Гуцанов призова да се спазват уставните правила и човешките взаимоотношения и заяви, че няма да позволи да опетнят името му на социалист, наследил идеите на баща си и дядо си.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"