Васил Велев: Данъкът за богатите не трябва това да е главната тема, защото… |

Данъкът за богатите не трябва това да е главната тема, защото има и по-сериозни въпроси за обсъждане, докато в този няма заряд, макар че за публиката е доста атрактивен. Това сподели пред журналисти председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

,,Заслужава да се обмисли предложението за семейното подоходно облагане като една от многото мерки, които трябва да способстват за решаването на най-огромния проблем в България и това е демографската катастрофа. Всяка година губим над 45 000 души на пазара на труда, което се отразява на икономическото развитие на страната, а оттам и върху доходите и жизнения стандарт.

Всичко това няма как да стане без хора, без нови попълнения на трудовия пазар, така че в тази посока сме готови да обсъждаме цялостна програма, а не отделни данъчни мерки“, коментира Велев.

,,Данъчните реформи трябва да се обсъждат, но след две години. Защото в рамките на този управленски мандат бе декларирано, че няма да се правят данъчни реформи. Така че не очакваме и вярваме, че няма да има данъчни реформи в следващите две години“, поясни още председателят на АИКБ.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"