Как вторият най-богат човек в света подготвя нов китайски милиардер |

Огромното състояние на Бернар Арно се предава на някои от най-големите козметични компании в Китай и на техните основатели.

Френският моден магнат, който изпревари съоснователя на Microsoft Corp. Бил Гейтс и вече е вторият най-богат човек в света, успя да постигне това и с малко помощ от страна на китайските потребители.

Guangdong Marubi Biotechnology Co.

, една от няколкото китайски козметични компании, които считат основаният от Арно фонд за дялово инвестиране като акционер, подготвя IPO на борсата в Шанхай което може да се осъществи още този месец. Публичното предлагане ще направи 49-годишният основател на компанията Сун Хуайкин милиардер.

“Мнозина смятат, че излизането на борсата е символ на успех, но аз не мисля така,” заявява Сун през 2015 г. в интервю публикувано на сайта на компанията му. “IPO-то е само началото.“

Marubi отчита приходи в размер на 1.6 млрд. юана (233 млн. долара) за 2018 г., като повече  от 50% идват от продукти за грижа за кожата, според проспекта на компанията. Близо 80% от магазините, които продават продуктите й са извън най-големите градове, което я превръща в регионална сила с възможности за разрастване на бизнеса.

Арно, който е един от едва тримата души в света с лично състояние от над 100 млрд. долара, заедно с Бил Гейтс и Джеф Безос от Amazon.com Inc, помага и на други модни компании в Азия. Инвестиционната компания L Catterton, подкрепена от неговата компания за луксозни стоки LVMH, както и Groupe Arnault, има инвестиции в 25 марки на континента.

През 2011 г. L Catterton придоби дял в Trendy China Group, която притежава модните марки Ochirly и Miss Sixty. Състоянието на Основателят на Trendy Джаки Хъ се оценява на 1 млрд. долара, според индекса на милиардерите на Bloomberg.

Семейството, което стои зад друга модна компания подкрепена от L Catterton, Xin Hee Co., разполага с 323 млн. долара. Xin Hee, която произвежда женско облекло, обяви 1.8 млрд. юана приходи за миналата година.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"