Депутат от БСП с горещ коментар за армията ни |

Ние, от БСП, сме за модернизацията на българската армия и закупуването на нови самолети, но подписването на този договор нарушава две гласувания в парламента – за максималния размер на сумата за самолетите и начина на плащане. Това каза Пенчо Милков, секретар на ПГ на „БСП за България“, пред БНТ, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Той коментира, че България има нужда от модерна армия и оръжие, защото силата не е въпрос само на начина, по който се използват въоръжените сили, тя има и задържащ ефект, но това според него не трябва да се реализира на всяка цена.

Пенчо Милков добави, че в решението на Народното събрание за закупуването на нови самолети са заложени определени изисквания, които също не са изпълнени от преговарящия екип.

„В преговорите не са достигнати такива добри условия, както в други държави членове на НАТО“, отбеляза още социалистът.

„Убеден съм, че колегите от ГЕРБ не поддържат тезата, че субсидията на партиите трябва да е 1 лев на глас. Това финансиране не дава възможност на партиите да изпълняват функциите, заради които го получават“, каза също Пенчо Милков.

Според него президентът е трябвало да наложи вето на целия закон, защото разрешаването за финансиране на партиите от юридически лица е изключително грешно. „Надявам се парламентът да уважи това вето, защото ако се отвори вратата- финансирането от фирми да е почти неограничено, партиите няма да защитават интересите на гражданите, а на фирмите, които ги финансират“, заяви Милков.

Той добави, че е убеден, че ГЕРБ ще променят мнението си и субсидиите няма да останат 1 лев за глас. 

Във връзка с пробива в системата на НАП, Пенчо Милков заяви, че развитието на новите технологии е важно, но данните на хората трябва да бъдат защитени. „Защо този проблем не възниква така често в големите телекомуникационни компании, банковия и застрахователния сектор, които имат не по- малки масиви от данни?

Защото държавният служител няма да направи стрес тест, например, ако не му се възложи, докато в частните компании се отделят големи ресурси за защита“, подчерта социалистът.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"