Тумба цигани се изгаври брутално с бургазлии в автобус, но после се случи нещо по-лошо (ВИДЕО) |

Бургаските роми, които се гавреха брутално с пълен автобус преди няколко седмици за малко да се отърват без наказание, с което щяха да потвърдят арогантните им твърдения „че на тях никой не можел да им направи нищо“, пише „Флагман“.

Циганите сами качиха клип в интернет, който показва потресаващото им поведение в обществения транспорт – те са голи до кръста, сипят псувни и обиди на етническа основа.

Вижте видеото тук:


 

Хиляди в социалните останаха възмутени от поведението на ромите, но наблюдаващият прокурор от РП Бургас, чието име още не е известно, не е видял нищо нередно и дори не се е явил в съдебното заседание, провело се преди два дни в Районния съд на Бургас, става ясно от материалите по делото.

От тях става ясно, че циганите били на плаж и се връщали към махалата с автобус на градския транспорт.

Шофьорът още в началото предупредил ромите да не се качват голи в автобуса, а от приличие, защото пътуват и туристи – да се облекат и държат културно.

Само един от ромите сяда на подсъдимата скамейка – Гонзо Димитров, който е главният герой във видеото. Гонзо не отрича, че е псувал като каруцар и се е държал арогантно. Неграмотният, без образование и безработен циганин си признава абсолютно всичко, даже преповтаря думите си, че „не го било страх от никого, защото никой не можел да му направи нищо“.

По делото е разпитан и шофьорът, който ги определя за безкрайно проблемни пътници. Разкрива, че искал да се обади на полицията, предупредил ги, но те му казали:„Гяури, вашата мама да е.а, преди 500 години турци Ви е.аха, сега ние ще ви е.ем“.

Шофьорът обяснява подробно, че ромите се държали изключително арогантно, а автобусът, както се вижда от видеото, е бил пълен. Той споделя, че се е почувствал омерзен от случилото се.

Съдия Георги Грънчев макрира в съдебния си акт, че отказът на прокурора за образуване на наказателно производство бил „непълен, немотивиран и прекалено лаконичен“.

Съдът определено не е съгласен с това постановление и изпраща делото директно в Окръжна прокуратура Бургас с препоръка обвинението да се преквалифицира в по-тежко.

Обвиняемият може да бъде подведен под отговорност по чл.325, ал.2 от Наказателния кодекс -непристойни действия, изразяващи неуважение към обществото, които се наказват с лишаване от свобода до 5 години, отбелязва съдия Грънчев.

Подходящо обвинение е и чл.162, ал.1 – подбуждане на расова дискриминация, наказващи се с лишаване от свобода от една до четири години, допълва в съдебния си акт магистратът.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"