Румяна Бъчварова призна била ли е “сив кардинал“ в управлението |

Предизвикателството е изключително голямо. Вече от около месец съм в Израел. Реално работя с Израел от 2010 година. За България отношенията с Израел са много важни и аз мисля, че мога да бъда полезна.

Това каза в сутрешния блок на bTV българският посланик в Израел Румяна Бъчварова.

„С премиера Бойко Борисов оставаме близки, толкова време сме работили заедно. Няма за какво да давам съвети на премиера освен в качеството си на посланик. Не съм се откъснала от ставащото в България.

За хакерската атака мога да кажа, че Агенцията за електронно управление трябва да започне да действа ефективно. Трябва да започне да работи Държавния облак, за да могат да се въведат всички мерки за киберзащита.

Правителството трябва да продължи да работи. В Европа много се цени, когато едно управление се задържа толкова много в дадена държава. Това показва една стабилност. Не искам да влизам в политически разговор, защото сега имам друга функция и не е редно. Има много добри перспективи за развитието на страната ни и ще работя точно за това.

Не искам да коментирам ставащото в ГЕРБ. Това може да стане, когато един ден се върна от Израел. Сега не искам да правя политически коментари“, категорична беше Бъчварова.

„Нямам впечатления, че скандалът с хотелиера в Слънчев бряг е дал някакви отражения за България. В Израел продължава да се рекламира България.

Процесът за атентата в Сарофово тече. Той е труден, защото говорим за терористични атака срещу туристи на чужда територия. Последните години съм полагала много усилия за развитието на отношенията ни с Израел и прецених, че мога да бъда полезна.

Никога не съм била „сив кардинал“ в управлението. Като началник на кабинета трябва да знаеш кои граници не можеш да пресечеш. Винаги съм си вършила съвестно работата“, завърши Румяна Бъчварова.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"