Гнусна и опасна находка в напоителен канал в Сливенско |

Останки от животни бяха открити в канал на напоителни системи в близост до сливенското село Тополчане. Водата от канала се използва за напояване на земеделските площи в Сливенско.

След подаден сигнал на телефон 112 на място пристигнаха служители на полицията, пожарната, „Напоителни системи“ и дирекцията по безопасност на храните в Сливен.

В дере край село Гавраилово отриха чували с части от трупове на… СНИМКИ

Предполага се, че става въпрос за останки от прасета, умъртвени заради борбата с африканската чума.

Предстои районът да бъде дезинфекциран, а останките – загробени.

От Областната дирекция по безопасност на храните отказаха коментар. Това е петият подобен сигнал за последните три дни.

„Каналът е много дълъг. От язовир Жребчево тръгва. Навсякъде може да се изхвърлят такива боклуци. Не им пречи на хората вместо на определените места да си го хвърли в канала и да си замине, това е и тук се събира, защото има врати. Като се затваря канала няма как да премине по-нататък. Иначе щеше да отиде до края“, каза пред БНТ Петър Илиев, кмет на село Тополчане.

„Ще трябва да се вземат проби, зависи дали има разлагане. Това може би ще се обърнем към специалисти, които ще го кажат това нещо. Предприели сме мерки за повече бдителност на съоръженията, включително и с кметовете по населени места имаме готовност при намиране на такива животински отпадъци да бъдат загробвани на тези лицензирани площадки, които те посочат“, обясни Пламен Иванов, управител на Напоителни системи клон „Средна Тунджа“.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"