Шефът на полицията разкри кои са петте мутри, потрошили “Бесо“ |

От тези пет лица са задържани две са задържани. Едното лице е задържано тази нощ. Това заяви шефът на полицията Христо Терзийски в ефира на Нова телевизия.

„И петте лица, който са установени, сега са търсени по всички методи и способи, които използва полицията.

Две от лицата са задържани, две се издирват от полицията. Става въпрос за Петър Паунов и Веско Стоянов“, уточни Терзийски.

По думите му петото лице е в процес на установяване. „Може би около 10-11 часа ще го обявим за издирване. Предстои и шестото лице да бъде установено“, коментира той.

„Петимата, които са установени са млади момчета. Около 23-35 години, едно от тези лица не е криминално проявено. Оснаталите са с криминални проявени – грабеж, кражба, хулиганство, повреждане на имущество. Към момента отказват да дават обяснения“, заяви още той.

По думите му полицията е разбрала за инцидента след като служител е забелязал в социалните мрежи кадрите.

Терзийски коментира и евентуалните финансови неуредици между собственика на „Бесо“ Емануил Лазаров и соченият за поръчител Красен Кръстев.

„500 000 лв. не може да кажем че е дължал. Няма как взаимоотношения на лица, които са съдружници в различни компании да уреждат така нещата“, коментира още шефът на полицията.

Той посочи, че не е имало сигнал в полицията за неуредици между двамата.

„Миналата седмица В 3-то РПУ е подаден сигнал за неправомерни действиоя в една от компанията, която в съдружие се стопанисва от тези лица. Сигналът е подаден от съдружник на Лазаров. Красен Кръстев е разпитан. Към настоящия момент е освободен. Събираме данни за евентуална съпричастност.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"