Важни новини за спецакцията в община Петрич |

Появиха се нови подробности за спецакцията, която се проведе вчера в община Петрич. всичко започнало когато представители на Спецпрокуратурата вчера на обяд пристигнали изненадващо с 2 коли в сградата на община Петрич и около 13.00 часа започнали щателна проверка на документи, свързани с обществени поръчки през последните години.

Според източници, цитирани от struma.

bg, всички служители на администрацията се прибрали в кабинетите си и спрели да обслужват гражданите, за да са на разположение на проверяващите.

Документи се изнасяли главно от кабинета на главния секретар на общината, стаи 206 и 211, където се шири отдел „Евроинтеграция”, както и от юридическия и икономическия отдел.

На линия останал през целия следобед и кметът на общината Димитър Бръчков. Не били извикани заместниците му Минка Салагьорова, която е в болнични със счупен крак, и Илко Стоянов, който е в отпуск. Проверяващите останали и след работното време на местната администрация, поради което се наложило и работещите в общината да удължат принудително престоя си в кабинетите.

В късния следобед Бръчков потвърди новината, като коментира лаконично, че това е поредната проверка на Спецпрокуратурата, която редовно идва в Петрич да гледа документи на „обичайните заподозрени“ – обществените поръчки за строежа на Дома на покойника и санирането на сградите на пожарната и полицията.

Трупове на българи и гърци ще залеят Петрич? Причината ще смрази кръвта ви

„Досега не са открили нищо нередно, така че съм спокоен“, категоричен бе градоначалникът.

Домът на покойника разбуни духовете на петричани още докато беше само идея – срещу него скочиха търговци с обекти, които трябваше да бъдат разрушени, за да се освободи място за сградата, както и живеещите наблизо. После страстите се нажежиха около промъкнало се в РИОСВ инвестиционно намерение, подписано от община Петрич, според което общината възнамерява да построи до него крематориум.

На една от сесиите, на които въпросът бе поставен остро заради притесненията от силно замърсяване на въздуха от изгарянето на трупове, зам. кметицата Салагьорова се измъкна с неубедителното обяснение, че не общината искала да строи пещ, а частен бизнесмен, на когото те правели услуга, но така и не спомена името му.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"