Е това ни е държавата! |

Докато не разберем, че всеки един от нас е държавата и да държим сметка за извършените безчинства ще е така.

“Ебaхти скапаната държава…“ си мислеше сутринта леля Марина, докато си хвърляше боклука през терасата на 5-тия етаж, и не можа да уцели контейнера.
В същото време, паркирайки колата си, чичо Митко отвори прозореца, и хвърли догарящата цигара на тротоара, като ядосано си мърмореше: „Дейба и боклуците, цел ден им работим за 600 лева…“

На първия етаж Мария обясняваше разпалено на майка си как учителят ѝ се скарал днес, щото си гледала в телефона по време на час. Взел ѝ го, и тя не могла да препише, и сега щяла да има ниска оценка, и можело да не влезе в гимназията, в която искала.

Майка ѝ ядосана мислеше как още утре ще отидат с гордия съсобственик на родителските права, демек бащата, в училището за да се разправят с учителя, как така ще взима на детето телефона, че ще му остави и тройка?! Некъв прост учител, който с мижавата си заплатка не може да си позволи такъв телефон, и сигурно от завист е излобял така към скъпоценното им отроче…

Сашо от втория етаж пък пиеше с приятели бира в градинката пред блока, псуваше системата, и коментираше как ще ходи на протест в неделя, щото нЕкой нещо трЕбвало най-сетне да направи в тая скапана държава. Стана от пейката засили се, изрита я и я счупи. Ухили се доволно и извика „О-став-ка! ️Оставка и съд за тия в правителството!“, и бавно, залитайки закрачи към къщи, да види какво е сготвила майка му за вечеря.????

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"