Борисов от Ада тепе: Гледайте, гледайте какво става тук! ВИДЕО |

„Гледай какви съоръжение!“, с тези думи от джипа си Бойко Борисов пристигна на Ада тепе. Той поздрави първо кмета на Крумовград Себихан Мехмед с думите „По протокол, кметът е най-важен“.

Премиерът посочи, че е останал очарован от парковете, които са изградени в Крумовград. На свой ред Себихан Мехмед каза „всичко е благодарение на държавата“, предава 24rodopi.

com.

Бойко Борисов инспектира и пътя Момчилград-Крумовград-Ивайловград. Премиерът попита за джамия на пътя, за която стана ясно, че се възстановява. Според областния управител на Кърджали Никола Чанев от двете вероизповедания се възприема добре, че всички получават държавни заплати.

„Преди заплатите на ходжите са били доста по-малки. С отпуснатите пари сега спокойно могат да живеят, а не да работят на няколко места“, разкри Чанев.

„Парите са отпуснати от българската държава, а не от турската“, напомни Борисов.

“Районният мюфтия Бейхам Мехмед е изключително доволен, че за тях се грижи българската държава, а не чужда”, каза още областният управител на Кърджали.

„Заплатата в рудника е 1600 лв., а хората, които работят на терен са 279, от тях 90% са местни“, това съобщи Илия Гърков, вицепрезидент на „Дънди Прешъс Метълс“ по време на брифинг преди официалното откриването на рудника.

„В село Карамфил пътят е ремонтиран със средства от републиканския бюджет. Пътят беше в ужасно състояние. Един голям проблем беше решен”, коментира Чанев.

Борисов припомни, че са отпуснати пари и за свлачище в района.

„Влади тук е България, не само на жълтите павета“, обърна се премиерът към министърът на финансите Владислав Горанов.

„Крумовград има и нова автогара“, заяви Никола Чанев на влизане в града.

“Виждам, че има паркчета, базари. Стадионът също добре е станал”, допълни Борисов и поздрави граждани.

„В крайна сметка когато има работа и развитие, няма етническо разделение и хората са усмихнати“, коментира Бойко Борисов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"