Борисов откри уникална зала в “Албена“ и разкри, че е канен на сватба ВИДЕО |

Премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Красимир Каракачанов и министрите на финансите Владислав Горанов и на спорта Красен Кралев откриха в курорта „Албена” на най-голямата мултифункционална конферентна зала в региона „Перуника хол”. Така започват тържествата на ваканционното селище по случай 50-годишнината от създаването му.

„Само може да им се зарадваме и да разгледаме“, каза премиерът на откриването.

Перуника Хол“ се намира на мястото на досегашния боулинг център.

Мултифункционалната зала е най-голямата в региона, капацитет над 1000 места, съобщиха от комплекса.

Тя е предназначена за конгресни събития, концерти, спортни прояви. Проектът е дело на архитект Владимир Попов, а интериорният дизайн – на френската специалистка Кристин Борела.

Тържествата продължават утре – 24 август. Това е денят, в който курортът Албена е официално открит и посреща първите си туристи. Ръководството на комплекса кани на празничен коктейл от 18 часа в зала „Перуника Хол“ бивши служители, партньори, приятели, колеги. Гости ще бъдат министър Николина Ангелкова и министър Нено Димов.

На влизане в залата Борисов сподели, че е канен и на сватба, но няма време да уважи всички събития, на които го канят. 

Радосвет Радев, който е председател на УС на „Албена“ АД произнесе приветствено слово по повод юбилея на курорта. Той заяви, че за 22 откакто Албена е частен курорт, е пример за добра приватизация и са инвестирани милиарди. Внесените данъци са 141 млн. лв., а само общинските са около 30 млн. лв., похвали се той. 

Премиерът на свой ред също поздрави ръководството на курорта и заяви, че това е положителен модел на управление. „50 години продължава да бъде пример. Няма никакво презастрояване, има целогодишни туристи. Заради това ние правим всичко възможно да осигурим инфраструктура. Затова да 2021 г. навсякъде ще се строи „Хемус“, а някои отсечки ще бъдат и пуснати. 

Стимулирането на туризма е важно, защото тази година попаднахме в нелоялна конкуренция с нашите съседи, където бранша се дотира. Затова общините трябва да седнат и да направят план как бихме могли да правим това и ние. Защото за радост след огромните плащания, които направихме, има още възможности.

Имаме фискален резерв след всичко, което изброих. Днес открихме за милиард инвестиция също и това е за хората, при високи работни заплати. Виждате как се раздвижват и инвестициите“ , заяви Борисов. Той се пошегува, че малко ще отпусне той, а малко и Горанов, за да има повече за туризма. 

Вечерта от 20 ч., на откритата сцена до хотел „Добруджа“, гостува Софийската опера и балет с мюзикъла „Mamma Mia“. Входът е свободен. За юбилея ще има и празнична заря.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"