Шок! Бившият МВР шеф Валентин Радев приет по спешност в болница? |

Бившият МВР шеф Валентин Радев е бил приет по спешност в софийската Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Св. Екатерина” преди седмица, твърди Lupa.bg, като се позовава на приятели на колоритния политик.

61-годишния Радев се почувствал изключително зле рано сутринта – имал силна болка в сърдечната област и повръщал.

За щастие екс вътрешния министър запазил самообладание и някак си успял да се добере до болницата, където бил поет от лекарите.

Оказало се, че Валентин Радев е получил инфаркт на миокарда. Политикът останал няколко дни в УМБАЛ „Света Екатерина” и претърпял хирургическа интервенция, преди да напусне болничното заведение. В момента Валентин Радев се възстановява в дома си, като лекарите са му предписали активна почивка.

Близки до бившия МВР шеф разкриват, че преди това Валентин Радев не е страдал от болести и имал кръвно на спортист, тъй като нито пушел, нито консумирал алкохол и водел здравословен начин на живот. Вероятна причина за инфаркта е свързана с напрежение или някаква стресова ситуация.

Валентин Радев бе назначен за вътрешен министър в третото правителство на Бойко Борисов на 4 май 2017 г., но след като прекара година и 4 месеца начело на МВР, бе принуден да подаде оставка след кошмарната катастрофа с автобус край Своге, в която смъртта си намериха 17 човека.

Макар Радев да нямаше пряка вина за инцидента, той също подаде оставка заедно с министрите на транспорта Ивайло Московски и на регионалното развитие Николай Нанков.

Преди да оглави МВР, Валентин Радев, чиято съпруга Лорета е общински съветник в София, бе заместник-министър в Министерството на отбраната. Откакто подаде оставка като вътрешен министър, Радев не е заемал политически постове.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"