„Сега ще умреш!“, крещял подивелият британец Винсънт, докато ръгал с нож 19-годишния Димитър

50-годишният англичанин е обвинен в тероризъм

50-годишният англичанин, който през март т.г., ден след атентатите в Нова Зеландия, намушка 19-годишният българин Димитър Михайлов, е признал вината си.

Той е обвинен в опит за убийство. На 16 март Винсънт Фулър се приближил до колата на Михайлов в Стануел, Великобритания и през отворения прозорец започнал да напада с нож българския младеж, съобщава BBC.

 

Прокуратурата твърди, че атаката, извършена ден след нападението в Крайстчърч, при което загинаха 51 души, е „крайно десен тероризъм”. Фулър отрича това, но пък признава, че е извършил деянието заради расистските си убеждения. 

19-годишният Димитър Михалов вече е добре, но психическата травма от това някой безпричинно да се опита да отнеме живота ти, ще остане с него още дълги години. Той е получил травми по главата и ръцете си, но е успял да се измъкне от подивелия 50-годишен британец, който викал неудържимо „Сега ще умреш!”.

<

Малко преди атаката на паркинга в Стануел, 50-годишният Фулър е бил чут да вика по улиците „Бялата раса е по-добра!” и „Ще избия всички мюсюлмани!”. Как точно обаче британецът е избрал 19-годишния Михайлов за жертва, на базата на расова принадлежност не е ясно. Фактът, че е избрал да нападне тъкмо българин, при положение, че „идолът му” – 28-годишният Брентън Тарънт, който изби над 50 мюсюлмани в Нова Зеландия ден по-рано, разкри в манифеста си, че е извършил деянието, за да „отмъсти” на арабите за Шипка и Виена.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"