Сензация! Личният пилот на Путин разкри, че руският президент е бил на косъм от смъртта |

Полетите на президента на Русия са свързани със съвместната работа на най-добрите специалисти от наземните служби, диспечери, пилоти и стюарди. 

Но извънредни ситуации могат да се случат дори и на самолета на Владимир Путин. За това разказва бившият личен пилот на президентския Ил-96 Владимир Федорушкин. 

Той разкрива, че драматичният полет е бил по линията Москва – Петербург.

Владимир Путин бързал за важна среща.

„Времето в Москва, а и в Петербург, беше много лошо за пилотиране, имаше страничен, силен вятър. А ние тъкмо излитахме. И някъде на 5-6 хиляди метра попаднахме във въздушно течение, появи се силна турбулентност и то при съвсем ясно небе“, разказва пилотът. 

По думите му това е бил наистина най-страшният и най-сложен полет за цялата му кариера. 

„40 години съм летял, но никога не бях попадал в такива условия. Автопилотът ни отказа, рулят беше ограничен и можеше да се мести само на една трета.

Набирахме 9 хиляди метра и така ни друсаше, че ако не бяхме пристегнати с колани, главите ни щяха да се разбият в тавана. В Петербург имаше силен дъжд, а рулят ни беше цазепил, въобще всичко най-лошо“, разказва Владимир Федорушкин. 

Независимо от от тежките условия, той успява да приземи успешно самолета. След това бил извикан на разговор при Владимир Путин. 

„Разбира се, той ме повика в кабинета си и поговорихме за това, което се е случило. Попита какво е станало. Разбира се, беше неприятно. Вероятността да се разминем с пистата за кацане беше на 90%, но ние се справихме.“

Как всъщност самолетът на Путин е станал негов работен кабинет и защо там няма медицинска каюта и какво влиза в президентското меню, може да видите в ето това видео. 


 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"