Паргов с отри думи към Фандъкова и ГЕРБ |

Целта е да променим политиката на управление в София, а не да я оцветяваме в червено, синьо или лилаво. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов в ефира на Bulgaria ON AIR. Според него в последните години хората изпитват отвращение от политическите партии, а европейските избори са им ударили шамар. И по тази причина всички трябва да си направят съответните изводи.

„През последните две години ние си извадихме доста поуки от кампаниите, които водихме, и специално от последната, коментира той. – Това, за което аз винаги съм държал, е дори да сме критични, да бъдем позитивно критични. Крайностите отблъскват. Крайностите не са присъщи за Градската организация на БСП в София.

Никога не сме водили този тип политика. ГЕРБ не са ни врагове, те са наши опоненти.

Имаме различни политики и спорим с тях за политики, за посоките, в които да се развива София. Очевидно е, че София не може да се развива по техния начин повече“.

Калоян Паргов не отрече онова, което е направено в града през последните 10 години.

„Ние също подкрепихме изграждането на метрото, което започна още през 70-те години на миналия век и беше реализирано в мандата на кмета Фандъкова с решителната помощ на нашите европейски партньори, на европейската солидарност, коментира той. – Очевидно е обаче, че промяната чука на вратата.

Още през януари обявих, че 2019-та ще е година на ново начало.

Виждам, че и кметът Фандъкова е приела присърце това мое твърдение. И също говори за промяна. Но въпросът тук е за последните 10 години какво направи с екипа си. И защо не го смени по-рано, а се стигна до протестите и гражданските недоволства, до тази ниска оценка за работата на общината.

Защо инфраструктурните проекти тръгват-спират, променят ги в движение, защо беше ремонтът на ремонта, контролът на контрола… Това показва липса на професионализъм и експертиза в общинската администрация“.

Лидерът на БСП – София призова за пореден път кметът Фандъкова да излезе в отпуск по време на кампанията, която започва на 27-ми септември.

„В нейни ръце и на нейно разположение е целият ресурс на Столична община. За да бъде честна, позитивна и прозрачна кампанията, тя трябва да излезе в отпуск, каза Калоян Паргов. – Само така ще бъде честно състезанието и ще бъдат създадени равни условия. Колкото до работата на действащия кмет – гледаме я вече 10 години“.

Водачът на листата с кандидати на БСП за общински съветници в София се обърна и към строителите.

„Чух, че от ГЕРБ повтарят постоянно една мантра и се опитват да я внушат на хората от строителния бизнес. Едва ли не, ако Мая Манолова и БСП спечелят изборите в София, строителството спирало, инвестициите секвали, коментира Калоян Паргов. – Не! Нищо не спира! Продължава, но по друг начин, с друга регулация. Защото София има нужда от отваряне, а не от вклиняване – грешка, която допусна 30-годишната дясна политика“.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"