ИЗВЪНРЕДНО: Шефът на „Пирогов“ с гореща информация за състоянието на Цвета Караянчева! Ще се размине без операция на гръбнака, само с корсет

Изпълнителният директор на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов“ проф. Асен Балтов даде информация за състоянието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева пред медиите. Кортежът на Караянчева претърпя катастрофа вчера на пътя между Шумен и Силистра, както първо съобщи вчера.

 

“Състоянието на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева е сравнително добро, каза проф. Балтов. “Вчера към 10.30 тя е претърпяла пътнотранспортно произшествие на пътя след град Шумен, при което е транспортирана веднага в болницата в Шумен, където са извършени първите изследвания. На мен ми се обадиха към 11.00 часа колегите ортопеди от Шумен с молба за консултация и колаборация”, припомни шефът на болница “Пирогов”.

По думите му, освен счупване в областта на раменната кост, Караянчева има и травма в областта на гръбначния стълб.

“След първоначално диагностициране не беше сигурно какво е състоянието, затова се взе решение да бъде транспортирана с правителствения хеликоптер за по-сигурно. Знаете продължителното пътуване с линейка не е подходящо, когато има увреждане в гръбначния стълб”, обясни още проф. Балтов.

“Направихме много добра колаборация с Университетска болница “Лозенец“, където кацна правителственият хеликоптер. Бяха направени допълнително изследвания от скенер, ядрено магнитен резонанс, на които се видя че има травма в областта на гръбначния стълб, но тя не налага оперативна интервенция и остана единствено да се прецени кога ще се оперира счупването в областта на рамото”, допълни още Асен Балтов.

Според него самата г-жа Караянчева е предпочела операцията да стане веднага по спешност.

“С доц. Кожухаров направихме екип и тя беше оперирана буквално по спешност вечерта. Извършихме оперативна интервенция, с която стабилизирахме счупването със специални винтове, за да е възможно в следващите 15 дни да започне да я раздвижва и в рамките на един месец да бъде в кондиция и да започне да прави всичко с ръката”, посочи още проф. Балтов.

“Взехме решение травмата на гръбначния стълб да се лекува с тип корсет, който тя да го носи в рамките на три седмици в изправено положение. Транспортирането е от изключително важно значение да бъде направено както трябва, така че да не уредим пациента още повече, отколкото е увреден по време на травмата”, посочи той.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"