Борислав Цеков избухна за освобождаването на Полфрийман: Позорът на съдебната власт вече си има име – Калин Калпакчиев! Оставка!

След скандалното решение за освобождаване на убиеца Полфриймън, позорът на съдебната власт вече си има име – Калин Калпакчиев. Оставка! Това написа на страницата си във Фейсбук анализаторът и юрист Борислав Цеков след решението на тричленен състав на САС да пусне убиеца на студента Андрей Монов предсрочно цели 7 години. В състава е и председателят на САС Калин Калпакчиев.

„Скандалният съдия Калпакчиев, който освободи убиеца Полфриймън – фронтмен на лобистките атаки срещу бъдещия главен прокурор Гешев.

Мафия!“, допълни Борислав Цеков. 

Както съобщи, очаква се австралиецът Джок Полфрийман да бъде пуснат от затвора днес. Вчера Апелативният съд реши той да излезе на свобода 6 години по-рано. Полфрийман беше осъден на 20 години затвор заради убийството на студента Андрей Монов в центъра на София през 2007-ма. Многократно през годините австралиецът искаше да бъде освободен, заради добро поведение.

Досега обаче получаваше откази. Мотивите, с които сега съдът решава да го пусне, ще станат ясни до дни. 

Днес политици и общественици направиха изявление по повод предсрочното освоождаване, като нито едно от тях не е в подкрепа на съдебното решение. 

Пред бащата на убития студент Христо Монов коментира, че съдът се е подиграл с българските граждани и не прокуратурата, а именно съдът е проблемът. 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"