Младен Маринов с извънредна информация за ужаса в „Овча купел“ |

Факт е, че при такива тежки престъпления, които са свързани със загуба на близки и смърт, не може никога да се намери пълна справедливост и възмездие за загубата. От една страна, трябва да се намери справедливост, а от друга – това да стане бързо“, каза вътрешният министър Младен Маринов в студиото на „Неделята на NOVA“. 

„Гледайки в миналото, винаги когато е имало протести, са следвали законодателни промени. В следствие на този обществен натиск има внесени няколко законопроекта и предстои да бъдат гласувани в Народното събрание“, разкри той.

Проф. Филчев пред : Позор за съдиите, които освободиха убиеца Джок

Маринов отбеляза, че е важно да има механизъм и инструмент за разкриване на такива тежки престъпления. 

„Целта на съкратеното съдебно следствие е когато има достатъчно доказателства да се избегне дългото следствие. Има определен период, в който може да се стои в следствения арест.

Едно престъпление, което е нанесло материални щети, може да има справедливост, но когато се отнеме живот, трябва да има възможност съда да преценява дали да приложи това“, обясни още министърът.

Поправката „Полфрийман“ предложена от него и прокарана от Христо Иванов

„Съкратеното съдебно следствие се прилага автоматично, ако има условия. След като обществото реагира по такъв разбираем начин, трябва да помислим дали не бива да има промяна. Това е моя позиция като човек“, посочи Маринов. 

„Полфрийман се намира в дома в Бусманци и очаква да му бъде издаден паспорт от Австралия“, каза още той.  

Министърът коментира и случая с барикадиралия се мъж в столичния квартал „Овча купел“. 

„Случаят в „Овча купел“ няма нищо общо с този в Лясковец. Лицето страда от психическо заболяване“, обясни той. 

Маринов увери, че няма ситуация, в която да застрашава живота на други граждани, както и своя живот.

„Колегите са обградили района, за да бъде задържан. Предполагам, че колегите правят организация и скоро ще бъде изведен. Не сме предприели действие за влизане в жилището, защото няма заплаха за ничий живот“, заключи вътрешният министър.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"