Младен Маринов лично съобщи голямата новина за Полфрийман!

По време на национален конкурс за полицай на годината в Плевен, вътрешният министър коментира ситуацията около Джок Полфрийман. По думите му е задействана процедура за  експулсиране, но към момента австралийският гражданин има и две забрани да напуска страната.

„Полфрийман е в дома на Дирекция „Миграция” в Бусманци. Директорът там е издал заповед за принудителна административна мярка – експулсиране от страната, която е в процес.

Той има и две забрани от прокуратурата за напускане от Република България – във връзка с досъдебното производство и във връзка с лишаването от свобода”, заяви Младен Маринов.

В събота Джок Полфрйман ще получи призовката за делото на 23 октомври. Тогава Върховният касационен съд ще реши дали да се преразгледа делото за предсрочното му освобождаване. Дотогава най-вероятно той ще остане в центъра в Бусманци.

Общественото напрежение и протестите след освобождаването на Полфрийман коментира и правосъдният министър. В поста си във Фейсбук Данаил Кирилов попита дали един обществен дебат може да засегне независимостта на магистрата, след като той вече е отсъдил и е обявил мотивите си. Министърът пита още има ли право обществото да прецени дали е спазен закона и е постигната справедливостта? В заключение той призовава да не се забравя, че магистратите винаги са прави, и че обществото им дължи подкрепа, както и защита на независимостта им.  

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"