Извънредно! Турция удари кюрдите в Сирия. Светът гледа безучастно. Тръмп обяви: Ще залича

Турските военновъздушни сили са атакували щаба на кюрдски формирования, които са част от коалицията „Сили на демократична Сирия“, в град Ал-Маликия в североизточната част на провинция Хасек в Сирия, съобщава Al Mayadeen.

Според информацията на тв канала, ударите са били извършени в района на Тел Тавил. Все още няма данни за жертви и ранените сред кюрдските сили.

В същото време турският външен министър Мевлют Чавушоглу  е заявил, че Турция се отнася с уважение към териториалната цялост на Сирия.

Според неговите думи,  действията на турската армия в региона се явяват „временна мярка“.

По-рано днес, 7 октомври, стана известно, че САЩ отказват да подкрепят военната операция на Турция в Сирия. Освен това беше подчертано, че американските военни вече няма да бъдат в близост до мястото на операцията.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се зарече да „заличи“ турската икономика, ако той сметне, че Турция си позволява волности в Сирия, добавя Блиц.

Предупреждението към съюзничката от НАТО американският лидер отправи в Туитър.  Тръмп изрази и своето настояване Анкара да „пази“ терористите от „Ислямска държава“ в отсъствието на САЩ.

„Ако Турция направи нещо, което аз, в моята голяма и несравнима мъдрост, смятам за прекрачване на забранени граници, аз напълно ще унищожа и залича икономиката на Турция (правил съм го преди!)“, написа лидерът.

Следете В интернет

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"