Проговори шофорът на камиона, с който сирийския джихадист окървави Лимбург |

Мъж е арестуван, след като камион се вряза в колона от коли в западния град Лимбург. Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер заяви, че все още няма ясен мотив зад инцидента, предава Deutsche Welle.

Германските власти разследват инцидента в германския град Лимбург,при който са ранени осем души.

Длъжностните лица потвърдиха, че 32-годишният водач е бил задържан.

Според информациите арестуваният е сирийски гражданин, пристигнал в Германия от Сирия през 2015 година и е живял в района на Офенбах близо до Франкфурт. През 2016 година на него му е предоставен статут на субсидирана закрила, който се дава на онези мигранти, които не са признати за бежанци, но са в опасност, ако се върнат в родината си.

Арабинът, окървавил Лимбург Лан с краден камион, се оказа с „минало на терорист”

Германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер заяви, че мотивът за инцидента остава неясен.

На въпроса дали става дума за терористично нападение, Зеехофер каза на репортерите преди срещата на министрите на вътрешните работи на страните от ЕС в Люксембург: „В момента не мога да ви кажа как трябва да се оценява този акт“.

Федералната прокуратура, която разглежда делата за тероризъм в Германия, заяви, че засега тя няма юрисдикция по случая, тъй като няма надеждни доказателства за терористична атака.

Местната полиция написа в социалната мрежа „Туитър“, че спекулациите не са полезни и че се извършва обширно разследване, уточнява Фокус.

припомня, че катастрофата стана в понеделник вечерта, а полицията заяви след инцидента: „Въз основа на това, което научихме и няколко показания на свидетели, мъжът е откраднал камиона около 17:20 часа местно време (18:20 българско време) в понеделник“.

Камионът с ремарке се е блъснал в няколко превозни средства, които са чакали на светофар близо до главната жп гара в град Лимбург, в германската провинция Хесен.

Вестник Frankfurter Neue Presse цитира шофьорът на камиона, от когото той е бил откраднат със сила: „Мъжът ме измъкна от камиона. Попитах го „Какво искаш от мен?“, а той не каза и дума“. 

Разследващите приключиха огледа на мястото на инцидента във вторник сутринта. Камионът е бил изтеглен и ще бъде огледан от полицията.

Прокурорите казаха, че два апартамента в района на Хесен са били претърсени в понеделник, като полицията е иззела мобилни телефони и USB памети.

припомня, че малко по-късно стана ясно, че сред ранените в катастрофата има и български гражданин.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"