Славчо Атанасов: Възстановявам работата на Консултативния експертен съвет при кмета |

„Срещите ми с професионалните общности в Пловдив показаха по категоричен начин, че трябва да възстановим Консултативния експертен съвет при кмета. И ако пловдивчани ми гласуват отново доверието си – едно от първите неща, които ще направя е това.

Гражданите на Пловдив помнят, че този консултативен орган имаше своето достойно място в работата на Общината, полезен и за мен в първия ми мандат на кмет. Така, знам, че ще мога да чувам мнението на професионалните гилдии по важни за града въпроси, а и те ще могат реално да участват във взимането на решения за развитието на Пловдив“.

Това заяви кандидатът за кмет на Пловдив Славчо Атанасов, издигнат от патриотичната коалиция НФСБ и ВМРО след поредица от срещи с различни професионални общности в града.
 
Имайки предвид качествата и възможностите на тогавашните членове на Консултативния съвет – все известни хора, силно се надявам, че тази интересна идея, осъществена под нова форма и изпълнена със съдържание, ще е полезна за Пловдив, каза още в разговорите си с експерти Славчо Атанасов. 
Той представи подробности от конструирането и работата на съвета:
 
Консултативниет експертен съвет ще се състои от 9 експертни групи: 
 
– Наука и образование
– Здравеопазване
– Икономика, търговия и туризъм
– Архитектура и благоустройство
– Култура
– Транспорт и комуникации
– Екология
– Спорт и младежки дейности
– Обществен ред и сигурност
 
„По този начин убеден съм, широк кръг от добрите специалисти на Пловдив ще могат да дават своите становища, без да се намесват и дублират работата на Общинския съвет. По какъв начин ще работи съветът – ще решим заедно с експертите. Становищата на съвета са експертни и консултативни, но от изключително значение за кмета и доброто управление на града – това е по-важното“, подчерта Славчо Атанасов. 
 
Вярвам в ползотворната работа с едни от най-добрите експерти в различните области на обществения живот в най-старию жив град в Европа, категоричен бе Славчо Атанасов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"