Първи СНИМКИ на загиналите в камиона-ковчег |

Най-малко шест от 39-те души, намерени мъртви в ремарке на камион в Есекс, може да са от Виетнам. BBC съобщи за шест виетнамски семейства, които се страхуват, че техните роднини са сред жертвите. Сред тях е 26-годишната Фан Ти Тра Май, която не се е чувала с близките си, откакто изпратила текстови съобщения във вторник, че не може да диша.
 


По-рано на летището в Станстед беше арестуван мъж по подозрение за убийство и трафик на хора.

 48-годишният от Северна Ирландия е четвъртото лице, което е арестувано във връзка с разследването.

Двама души от Уорингтън бяха задържани по подозрение за убийство и трафик, а шофьорът на камиона е в ареста по подозрение за убийство.

Братът на Тра Май – Фам Хок Туан, заяви, че част от таксата от 30 000 британски лири за изпращането на сестра му във Великобритания е била платена на трафикантите, а последното й известно място е била Белгия.

Стана ясно също така, че трафикантите са върнали парите на някои семейства.

Междувременно роднините на 20-годишния Нгуен Дин Луонг също заявиха, че се страхуват, че той е сред 39-те жертви.

Братът на Тра Май казва пред BBC: „Сестра ми изчезна на 23 октомври по пътя от Виетнам за Обединеното кралство и не можахме да се свържем с нея. Загрижени сме, че може да е в това ремарке.

„Молим британската полиция да помогне при разследването, така че сестра ми да бъде върната в семейството.“
Последното съобщение, получено от Тра Май , било в 22:30 ч. във вторник – два часа преди ремаркето да пристигне на терминала на Пърфлийт в Зеебрюж Белгия.

Нейното семейство показва СМС-и, които тя изпрати на родителите си, които в превод гласят: „Наистина, много съжалявам, мамо и татко, пътуването ми в чуждата земя се провали. Умирам, не мога да дишам. Обичам ви много, мамо и татко. Съжалявам, майко.“

Братът на Тра Май казва пред BBC, че пътуването й до Обединеното кралство е започнало на 3 октомври. Тя казала на семейството да не се свързва с нея, тъй като „организаторите“ не й позволявали да получава обаждания.

„Тя отлетя за Китай и остана там няколко дни, след което замина за Франция“, казва той.

„Обаждаше ни се, когато стигаше до всяка нова дестинация. Първият опит, който направи да премине границата на Обединеното кралство, беше 19 октомври, но я хванаха и я върнаха обратно. Не знам със сигурност от кое пристанище.“

BBC знае и за други двама виетнамски граждани, които са в неизвестност – 26-годишен мъж и 19-годишна жена.

Братът на 19-годишното момиче заяви, че сестра му му се е обадила във 07:20 местно време, като казала, че се качва в контейнер и изключила телефона си. Оттогава не я е чувал.

Той казва, че контрабандистите на хора върнали парите на семейството още на следващата нощ, а семейството на 26-годишната Май, също получили парите си обратно.

Говорител на виетнамското посолство в Лондон потвърди, че са били в контакт с полицията в Есекс от четвъртък.

Те казаха, че виетнамски семейства са се обръщали към тях за помощ, за да разберат дали техните роднини са сред жертвите, но добавиха, че все още не са получили официално потвърждение.

Превод
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"