Мая Манолова крие небостъргач в центъра |

Въпреки че още на 16 август 2019 Мая Манолова бе сезирана от граждански сдружения за строежа на най-високата сграда в София, тя така и не реагира на гражданските притеснения.

Не го направи тогава в качеството си на омбудсман, не го направи и по-късно – в кампанията си за кмет на София.

113-метровата сграда се намира в историческия център на града, но за нея всички мълчат, въпреки, че е идентична с много други строежи, срещу които бе създадено уж „обществено недоволство“. Сградата се строи благодарение на поправките в ЗУТ.

Още през август 2019 Никола Вапцаров и Войслав Тодоров се заканиха, че ще разнищят случая с небостъргача „Ай Тауър“: „Обещавам, че ще алармирам „Обединена София“ и „Спаси София“, и омбудсмана Мая Манолова за този казус, и ще го разгледаме с останалите членове на комитета.“

Както можете да се сетите – никой нищо не е разнищил, а Мая Манолова изгради кампанията си върху високопарни обещания, че ще бъде на страната на хората, ще защитава интересите им и т.н.

Въпреки недоволството на гражданите, Манолова нареди на екипа си да не споменават темата и така истината лъсна – кандидатът за кмет Мая Манолова не представлява интереса на гражданите, а явно някои други олигархични интереси.

Дали има скрити интереси за тази сграда да не се говори? И ако да – защо Мая Манолова се съобразява с тях, а не с гражданите?

Дали новият кмет на София, който и да било той, ще бъде гласът на избирателите си, заставайки зад тях и ревизирайки противоречивите строежи, които биха оставили в сянка историческия център на българската столица?
Времето ще покаже.
 

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"