Готви ли се кметът на Бургас за наследник на Бойко Борисов? Обяви, че това е последният му мандат като кмет

Снимка Булфото

Дали настоящият кмет на Бургас Димитър Николов ще бъде наследникът на Бойко Борисов като лидер на ГЕРБ?

Тази хипотеза се засили, след като вчера Росен Плевнелиев намекна, че Бойко Борисов има намерение да се кандидатира за президент през 2021 г.

А днес в ефира на БТВ Николов заяви, че със сигурност това е последният му мандат като кмет.

Очаквахме подкрепата на градската десница в София. Поведението им ни учуди.

Аз винаги съм намирал подкрепа в десните партии. Имали сме диалог и подкрепа от тях. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов в ефира на bTV. По думите му най-логично е партии, които изповядват дясно демократични ценности да имат общи мостове помежду си, пише burgas24.bg.

„Този вот не е протестен. Имаше опити за внушение, че тези избори ще са пагубни за ГЕРБ. Тези очаквания не се оправдаха. Не може да се нарече пропукване спечелването на изборите за местна власт. Ние го наричаме успех“, категоричен е един от най-успешните градоначалници у нас. Николов се аргументира: „Увеличихме кметовете си и общинските си съветници“. Той коментира и загубите на ГЕРБ в някои райони. „Когато се получи едно отдалечаване от реалностите на една община, когато не решаваш проблемите на хората, когато си част от проблема, а не от решението, се получава загуба. Тези избори са изключително мажоритарни. За съжаление загубихме и такива общини. Имаше индикации за едно разделение между местната администрация и кмета. Правим си анализи. Обръщаме повече внимание на тези места, в които сме загубили, за да отстраним тези слабости“, увери Николов.

А по повод упреците, че ромите обичат ГЕРБ, Николов заяви: „В един от кварталите, кандидатът за общински съветник е директор на училище и се ползва с доверие сред местното население. Ако някой има сигнал за купуване на гласове, трябва да се подаде сигнал, в противен случай става дума за набеждаване и клевети“. „Необходимо е да има реформа вътре в самата партия. На местната власт беше дадена голяма свобода. Може би това даде катализатора. ГЕРБ даде по-голяма самостоятелност и свобода и това се оцени от редовите членове и те дадоха всичко от себе си, за да спечелим. Тази свобода, която бе дадена, заработи“, подчерта Димитър Николов.

Това ще бъде неговият последен мандат като кмет на Бургас, тъй като трябва да се дава възможност на нови лица да поемат по пистата. „Всеки следващ вот е по-труден от предходния, тъй като има наслагване на недоволство“, съобщи още Николов.

Влез сега в най-бързо развиващата се политическа група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"